Σχόλια επισκεπτών

Ημερομηνία: 2018-05-12

Από: Μαργαρίτου Σουλτάνα

Θέμα: κριτική βιβλίου

Αγαπητέ κ. Θανάση,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά (έστω και καθυστερημένα) για το εξαιρετικό έργο σας Ροδίτης (Μπρόκτειον). Το υλικό που παρατίθεται, βοηθά να σχηματίσει κανείς μια ξεκάθαρη εικόνα για τη ζωή των συγχωριανών μας στο παρελθόν, επαναφέρει μνήμες, συγκινεί....
Ο λόγος είναι μεστός, άμεσος και ανεπιτήδευτος, το ύφος γλαφυρό, ζωντανό και παραστατικό. Πραγματικά, ένα πολύτιμο βιβλίο.
Με εκτίμηση
Μαργαρίτου Σουλτάνα
φιλόλογος

Ημερομηνία: 2018-05-23

Από: ΑΘ. ΠΑΠ.

Θέμα: Απάντηση:κριτική βιβλίου

Κυρία Μαργαρίτου,
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Φιλικά
Θανάσης

Ημερομηνία: 2018-04-12

Από: Γκαγκάς Γεώργιος

Θέμα: κριτική βιβλίου «Πράσσειν (Ποιητικά) Άλογα ή Εικοτολογίες»

Αγαπητέ κύριε Θανάση, Θερμά συγχαρητήρια

Οποιος θελει κατι εξυπνο αυτο ειναι το βιβλιο ! Το συνιστω ανεπιφυλακτα, ευκολοδιαβαστο και σου κραταει το ενδιαφερον ως τον τελευταιο στίχο ! πολυ καλή ποιητική συλλογή.

Ημερομηνία: 2018-01-26

Από: Χρήστος Αγγελόπουλος

Θέμα: Οι μύθοι του Αισώπου

Θερμά συγχαρητήρια. Μια πολύ έξυπνη ιδέα προσέγγισης των σπουδαίων αυτών μύθων. Είναι μια ποιητική συλλογή που την διαβάζεις ευχάριστα, χωρίς να κουράζει σε κάνει να θέλεις να διβάσεις ακόμα μια σελίδα και ακόμα μια σελίδα.

Ημερομηνία: 2017-12-20

Από: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Θέμα: Κριτική βιβλίου

Αγαπητέ Θανάση,

Διάβασα το όμορφο βιβλίο σου με τα ποιήματα «Πράσσειν Άλογα», με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ενώ άλλοι ποιηταί αναφέρονται σε ένα θέμα (έρωτας, Πατρίδα, ξενιτιά κλπ), το δικό σου ποίημα ασχολείται περί παντός επιστητού.
Σε συγχαίρω δάσκαλε, να είσαι πάντα καλά και να αποτελείς υπόδειγμα σοβαρού, υψηλόφρονα και αθεράπευτου πατριώτη στην μικρή Θρακιώτικη κοινωνία.
Χαρά στο κουράγιο σου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Άντγος ε.α
Νικόλαος Φωτιάδης
Επίτιμος Υδκτής Δ΄ΣΣ

Ημερομηνία: 2017-10-20

Από: Γιάννης Σιγούρος

Θέμα: Σχετικά με την ποιητική σου συλλογή "Οι μύθοι του Αισώπου"

Οι μύθοι του Αισώπου σε ποιητική απόδοση είναι μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα προσέγγισης των σπουδαίων αυτών μύθων.
Ο ποιητικός λόγος είναι στενά συνδεδεμένος με το φανταστικό και τον μυθικό τρόπο σκέψης, ως πρωταρχικό τρόπο σκέψης της ανθρώπινης διανόησης, σε αντίθεση με τον πεζό λόγο που συνδέεται με το πραγματικό και τον επιστημονικό τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι η εξέλιξη του μυθικού τρόπου σκέψης.
Οι σκέψεις αυτές νομίζω πως μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ποιητική σου προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει κανείς τα υψηλά διδακτικά νοήματα των αισώπειων μύθων.
Θερμά συγχαρητήρια!

Ημερομηνία: 2017-08-02

Από: Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Θέμα: Πράσσειν (ποιητικά) άλογα ή εικοτολογίες;

Μια όμορφη ποιητική συλλογή με εύστοχες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις για τις αιτίες και την κατάσταση του σήμερα στην Ελλάδα. Υψηλής αξίας ο ποιητικός λόγος, δημιουργεί μια λιτή αλλά ακριβή και ολοκληρωμένη περιγραφή της πραγματικότητας. Συγχαρητήρια!!

Ημερομηνία: 2017-08-06

Από: Α. Π.

Θέμα: Απάντηση: στον κ. Χαριτόπουλο.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε διαβάζοντας το πόνημά μου και για την κριτική σας.

Ημερομηνία: 2017-07-09

Από: Δημήτριος Μπαμπαλής

Θέμα: Σχόλια επί της συλλογής "Πράσσειν άλογα ή εικοτολογίες;"

Πράσσειν άλογα ή Εικοτολογίες; Ενα πόνημα νοός και ψυχής το οποίον εκφράζει καθαρά και κρυστάλλινα του συγγραφέως τις εύλογες ανησυχίες, τις εύστοχες παρατηρήσεις των τεκταινομένων καθώς κρύβει μέσα στους στίχους του το σπέρμα της αληθείας και την δόκιμη παρρησία. Πρόκειται δια μιά ποιητική συλλογή η οποία, μετά το πέρας της ανάγνωσής της, αφήνει την εντύπωση πως κινείται (από πλευράς χρόνου) σε τρία επίπεδα: λαμβάνει με σεβασμό στοιχεία από το παρελθόν, σχολιάζει, καυτηριάζει και ερμηνεύει το παρόν και τέλος χορηγεί μέσα από την λιτότητα του λόγου, ελπιδοφόρα μηνύματα διά το μέλλον. Καθιστώντας το έτσι, ένα ποιητικό ανθολόγιο διαχρονικής και καλλιτεχνικής αξίας. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα και ευελπιστούμε να δούμε ανάλογες εκδόσεις και στο μέλλον.

Ημερομηνία: 2017-07-12

Από: κον. Δ. Μπαμπαλή.

Θέμα: Απάντηση:Σχόλια επί της συλλογής "Πράσσειν άλογα ή εικοτολογίες;"

Αγαπητέ Δημήτρη,
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις την τελευταία μου ποιητική συλλογή. Θα πρέπει να ξέρεις, ότι η γνώμη σου είναι από εκείνες που δίνουν δύναμη και κουράγιο για συνέχιση παρόμοιων προσπαθειών.
Και πάλι θερμές ευχαριστίες.
Α.Π.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Νέο σχόλιο